Hoe werkt ‘Beveilig mijn boerenbedrijf nu’?

/Hoe werkt ‘Beveilig mijn boerenbedrijf nu’?
Hoe werkt ‘Beveilig mijn boerenbedrijf nu’? 2017-02-08T10:55:35+00:00

Boefnieuws

Agrarische bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met inbraak en diefstal. Daarom is LTO-ledenvoordeel gestart met het beveiligingsplatform ”Beveilig mijn boerenbedrijf nu”. Het initiatief is opgezet om agrarische bedrijven te helpen bij het beveiligen van hun boerenbedrijf en maakt daarbij gebruik van de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Bedrijven komen in aanmerking voor een gratis veiligheidsscan en een vergoeding (subsidie) voor het nemen van veiligheidsmaatregelen.

Gratis veiligheidsscan
Uit recent onderzoek onder LTO-leden blijkt dat 40% te maken heeft gehad met diefstal van materiaal en 30% is geconfronteerd met inbraak.

Na het succesvolle project Beveilig Mijn BoerenBedrijf in 2015, geeft LTO een vervolg aan het project. Dit jaar zijn er door het ministerie van Veiligheid en Justitie 500 gratis beveiligingsscans beschikbaar gesteld voor agrarische ondernemers die lid zijn van één van de LTO-organisaties (LTO Noord, ZLTO en LLTB). LTO-leden kunnen zich daarom nu aanmelden voor een gratis veiligheidsscan om de zwakke plekken op het gebied van veiligheid binnen hun bedrijf te laten onderzoeken. De scan wordt uitgevoerd door een erkende VKB-scanner van het Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), die na afloop het LTO-lid een vrijblijvend advies zal geven.

Vorig jaar deed LTO een ledenonderzoek om te peilen of boeren en tuinders behoefte hebben aan begeleiding en advies over de te nemen maatregelen om bedrijven beter te beveiligen tegen inbraak, diefstal en ongewenst bezoek. Uit de reacties bleek dat 61% van de boeren en tuinders het nut zien van een beveiligingsscan en daarvan gebruik willen maken. In de praktijk komt daar neer op een bedrijfsbezoek door een onafhankelijke deskundige, die risico’s op een rij zet met mogelijke beveiligingsmaatregelen om hier iets aan te doen.

Ledenvoordeel op veiligheidsmaatregelen
De LTO-organisaties proberen zo veel mogelijk leden bij te staan in het beter beveiligen van hun bedrijf. Zo kunnen leden naast het beveiligingsadvies ook gebruik maken van ledenvoordeel op maatregelen als camera’s, opritverklikkers, track & trace systemen, dieseltankalarmering en hang- en sluitwerk. “Maar naast dergelijke investeringen is ook verandering van gedrag belangrijk. Dit project draagt daarom ook bij aan een stukje bewustwording, dat je tegen criminaliteit zelf ook heel wat kunt doen.’

Aanmelden gratis scan
Agrariërs die gebruik willen maken van een gratis beveiligingsscan, kunnen zich melden op www.beveiligmijnboerenbedrijf.nu. Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) neemt vervolgens contact op om de scan in te plannen.

Meer informatie
Voor meer informatie over onze veiligheidsproducten zoals hang- en sluitwerk en kluizen kunt u kijken op www.nauta.com. Natuurlijk kunt u direct contact met ons opnemen. Wij staan graag voor u klaar om u vrijblijvend te adviseren en te begeleiden!