LTO-ledenvoordeel geeft aftrap voor ‘Beveilig mijn boerenbedrijf nu’

//LTO-ledenvoordeel geeft aftrap voor ‘Beveilig mijn boerenbedrijf nu’

LTO-ledenvoordeel geeft aftrap voor ‘Beveilig mijn boerenbedrijf nu’

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en voorzitter Albert Jan Maat van de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO-Nederland) hebben woensdag 20 mei 2015 het startsein gegeven voor ”Beveilig mijn boerenbedrijf nu”. Het initiatief maakt gebruik van de mogelijkheden binnen de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. VKB

Agrarische bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met inbraak en diefstal. Uit recent onderzoek onder LTO-leden blijkt dat 40% te maken heeft gehad met diefstal van materiaal en 30% is geconfronteerd met inbraak. LTO-leden kunnen zich nu aanmelden voor een gratis veiligheidsscan om de zwakke plekken op het gebied van veiligheid binnen hun bedrijf te laten onderzoeken. De scan wordt uitgevoerd door een erkende VKB-scanner van het Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), die na afloop het LTO-lid een vrijblijvend advies zal geven.

Door deze nieuwe subsidieregeling van het Ministerie van Veiligheid en Justitie worden boeren en tuinders vanaf nu extra gestimuleerd om te investeren in producten zoals bijvoorbeeld hang- en sluitwerk en kluizen. LTO-leden die op basis van deze veiligheidsscan willen investeren in veiligheidsmaatregelen, krijgen de helft van de investering vergoed vanuit de regeling.

Minister Van der Steur noemde de beveiligingsscan en de faciliteiten die de ondernemers worden aangereikt: “Een goede combinatie naar meer bewustwording en meer veiligheid in de land- en tuinbouwsector. Ik ondersteun dit initiatief daarom van harte”, aldus de Minister.

2017-02-08T10:55:42+00:00